Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU
Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU

Synology NAS RS1219+ (4GB) (8 HDD) HU

3,5" or 2,5", SATA, 8x, 4xGLAN, 2xUSB 3.0, 1xeSata, Magyar regisztrációs kártyát tartalmazza!
Gyártói cikkszám: RS1219+4GB
Garancia: 36 hónap
A termék pillanatnyilag nem elérhető!

2018 augusztusában elődmodell nélkül érkezett az első 8-lemezes Synology RackStation, az RS1219+. Az új NAS az Intel Atom C2538-as (Avaton), 2,4 GHz-es, 4-magos processzor köré épül, amelyet a DS1517+/DS1817+ DiskStation-ök után az RS818+/RS818RP+ modellekben is használt már a Synology 2017 óta. A processzor alaphelyzetben 2 GB RAM-ot használhat (1 darab 2 GB-os modul található a 2 SO-DIMM foglalat egyikében), de akár 2×8=16 GB-ig is bővíthető a memória mérete, amely már komolyabb virtualizációs feladatokhoz is bőven elegendő. Ebbe a konfigurációba 2×2=4 GB RAM lett installálva, így működik a kb. 20%-kal gyorsabb, „dual-channel” memóriakezelés.

Azj RX418bővítőegységgel az RS1219+ a maximális, 12-lemezes kapacitásig bővíthető, a belső fiókokban és az RX418-ban létrehozott RADI tömbök logikailag összekapcsolhatóak, egyben kezelhető a rajtuk lévő tartalom.

Az RS1219+ hátlapján 2 darab USB3.0-és, 1 darab eSATA (pl. az RX418-hoz) és 4 darab gigabites ethernet-portot találunk. A belső PCIe kártyahely azonban itt is használható akár 2×10 Gbites hálózati kártyákkal is, vagy éppen SSD-s cache-kártyával.

Sebességadatoka gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3000 db. 1 MB-os fájl másolásakor):

 • írás: 64,6 MB/másodperc,

 • olvasás: 90,77 MB/másodperc.

Az RS1219+ egyéb fontos paraméterei, funkciói:

 • Áramfogyasztás (működés/hibernáció): 60,31/29,04 watt

 • Felhasználók max. száma: 2048

 • Egyidejű kapcsolatok (CIFS/AFT/FTP)max. száma: 500

 • Egyidejű letöltések max. száma: 80

 • IP-kamerák max. száma: 40 (max. 1200 fps 1280×720, 1200 fps 1920×1080, 560 fps 2048×1536, 300 fps 2591×1944 és 200 fps 3840×2160 pixeles felbontás esetén, H.265-ös kódolással)

 • Méretek: 430,5×88×297,6 mm

 • Ventilátor zajszintje: 36,8 dB(A)

 • Tápegység: 150 watt

Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertető a Synology.huodalon):

 • Magyar nyelvű multitasking operációs rendszerés beépített help.

 • SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok

 • iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” műfajú zenéket, vagy éppen az adott előadótól meglévő zenéinket.

 • Audio Station(AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) – a külön kapható távvezérlő és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerűbb zenelejátszóval. Webböngészőn kereszül érhető el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlőnk is, akkor a webböngésző nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetőek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhető – akár szinkronban is – a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlővel.

 • Video Station– filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplők, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészőben, adás streamelése.

 • Photo Station(ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) – webböngészőn keresztül megnézhetőek/letölthetőek a NAS-on tárolt különböző videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerőseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van.Blogot is könnyedén készíthetünkezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhető el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhető.

 • DLNA-kompatibilis médiaszerver– minden elterjedtebb fájlformátumot (sőt már DSD zenéket is– kivéve a legkisebb modelleket) képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni, több formátumot akár transzkódolva is.

 • Web Station, MySQL, PHP– akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön működhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.huoldal is egy Synology RackStationön fut...

 • Windows ADS támogatás– egyszerű integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.

 • Titkosított hálózati backup– akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.

 • Local Backup– A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres időközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.

 • Hálózati backup– két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.

 • Apple Time Machine tárhely– A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhető tárhely a DiskStation is lehet.

 • Synology Time Backup– A Time Machinemegoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.

 • USB copy– mára már szinte kötelező szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezőgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopynevű megosztásba).

 • File Station– segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!

 • Download Station– Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészőn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidőben – modelltől függően – akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.

 • Cloud Station– Szinkronizálja a különböző számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertől függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.

 • Nyomtatószerver– USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkről. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalkprotokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidőben kettőt csatlakoztathatunk.

 • Megfigyelő-állomás– nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhető IP-kamerák képét (a legnagyobb típusokon akár 80 darabot, de csak 2 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.

 • Egy kattintással telepíthető saját levelezőszerver, Outlook-szerű web mail, SMTP, POP3, IMAP.

 • Szünetmentes tápegységek (UPS) kezeléseUSB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).

 • RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAIDmódszerrel.

 • Programozható ki- és bekapcsolás valamennyi modell esetében, wake-on-lan funkció a legtöbb típusnál.

A Photo Station, az Audio Station, a Surveillance Station, a Cloud Station, a Video Stationés a File Station mobil készülékekről is elérhető. Támogatott operációs rendszerek:

 • iOS

 • Android

 • Windows Mobile Phone

Mivel a Synology NAS-okra létezik a legtöbb hivatalos és házilagos szoftver, számos egyéb programot telepíthetünk még mi magunk is (pl. SqueezeCenter, mldonkey). Minél több RAM van a NAS-unkban, annál könnyebben fut több program egyidőben.

Ha megfelelően beállítjuk az internet-szolgáltatónknál használt postafiókunk elérhetőségét, akkor két emailcímet is megadhatunk, ahová írásos üzeneteket küld a NAS minden említésre méltó eseményről. Az alapvető információk az előlapi LED-ekről olvasható le, illetve hangjelzések is segítenek megállapítani, ha éppen bootol a NAS. Emailben viszont részletes LOG-ot is kaphatunk.

Az USB- vagy (ha van az adott modellen ilyen) eSATA-portra kötött meghajtókat megosztja a hálózatonis, így bővíthető a kapacitás, ha belső lemezeké már nem elég. USB-n keresztül képes kommunikálni szünetmentes tápegységekkel is, ezek hivatalos listáját lásd ITT, illetve a felhasználók által kipróbált egyéb típusokat ITT. Ha szünetmentes tápot használunk, akkor annak kimerülése előtt még időben lekapcsolja magát a rákötött NAS, így nem történhet sérülés ha éppen írás közben megy el az áram.
Specifikáció

HDD3,5" or 2,5"
CsatolófelületSATA
HDD-k száma8
GigaLan4 db
USB 3.02 db
eSata1 db
EgyébMagyar regisztrációs kártyát tartalmazza!


^