Dune HD Duo BASE 4K

Dune HD Duo BASE 4K

Gyártói cikkszám: DUNEDOUBASE4K
Garancia: 24 hónap
A termék pillanatnyilag nem elérhető!

A Duo BASE 4K-ba is a Sigma Designs legújabb VXPŸ-s és 4K-s médiaprocesszora, az SMP8758 került. A lejátszó 1 GB RAM-ot és 8 GB flash ROM-ot (kétszer többet mint a Solo 4K) használ. Az azonos készülékházba épített csúcsmodell Duo 4K-hoz képest itt nincs TV-tuner, Z-Wave kártya és ESS Sabre DAC a high-end sztereó zenehallgatáshoz. Más tekintetben megegyezik a két Duo modell.

A korábbi Dune HD csúcsmodelleken megismert előlapi VFD-kijelző a Duo BASE 4K-ról sem maradt le, így segítségével akár a TV bekapcsolása nélkül is böngészhetjük médiatárunkat, és válogathatunk a zenefájlok között. Lejátszáskor a fájlnéven kívül még a lejátszási pozíció (óra:perc:másodperc) is leolvasható a kijelzőn, a menüben navigálva pedig a menüpontok nevei láthatóak.

Az azonos processzor miatt a VXPŸ képjavítás – és így a képminőség – terén sincs különbség a Solo 4K és a Duo 4K között. 4K-s filmek akár H.264, akár H.265 kódolás mellett is lejátszhatóak, de a HDMI 1.4b (és még nem HDMI 2.0) videókimenet miatt csak max. 30 fps képsebességig. Bár a VXP kiválóan skáláz fel minden kisebb felbontású videót akár 4K-ra is, a Duo 4K is biztosít lehetőséget arra, hogy külső felskálázó elektronikát használjunk. Beállítható, hogy HDMI-kimenetének nem csak képfrekvenciája, de akár felbontása is igazodjon az éppen játszott tartalmakhoz, így pl. DVD-k esetében pl. 720×576 pixeles, Blu-ray-eknél 1920×1080-as felbontású jelet küld tovább akkor is, ha egyébként 4K-s a beállított alapértelmezett videókimenet. Így a felskálázást a 4K-s TV-hez vagy vetítőhöz végezhetjük a megjelenítők belső elektronikájával, vagy külső videóprocesszorokkal is – ha azok jobb eredményt hoznak, mint a VXP tenné.

A Duo BASE 4K egy különleges tulajdonsága a 2D-s és 3D-s Blu-ray fájlok (BDMV mappa vagy ISO formátum) menüvel együtt történő lejátszása. Bár még a 3D-s Blu-ray filmekhez sem szükséges a gigabites hálózat, a 4K-hoz már elengedhetetlen. Így a Duo BASE 4K gigabites sebességre is képes ethernet-csatlakozóval rendelkezik, de emellett a beépített, két külső antennával ellátott wifi-kártyája 802.11b/g/n/ac szabványok szerinti, így egy ac-s routert (pl. Synology RT1900ac) használva 4K-s filmek akár wifi-kapcsolaton keresztül is lejátszhatóak.

A Dune HD Duo BASE 4K csomag tartalma:

Duo BASE 4K lejátszó

Világító gombos infra távvezérlő és elemek

HDMI-kábel (150 cm)

Két külső wifi-antenna

Magyar nyelvű üzembe helyezési útmutató

Termék magyar weboldala: link...

A Duo BASE 4K angol weboldala: link...

Magyar nyelvű használati útmutató: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:


^